theoart
Pris

acryl op multiplex
’14-’18
ca 150 x 170 cmAcht stukken multiplex vormen een puzzel waarin niet alleen de voorstelling maar ook het schilderij een puinhoop is. Het is gemaakt n.a.v. de aardbevingen t.g.v de bodemdaling en de daarbij behorende beschadigingen aan gebouwen en de wijze waarop met deze problematiek wordt omgegaan. Een mooi voorbeeld van hebberig nemen uit wat de aarde te bieden heeft, zonder rekening te houden met de gevolgen. Aanleiding was de berichtgeving met foto’s over getroffenen in de NRC.
Ik heb een kwast aan een bezemsteel gebonden en ben zo -op afstand- gaan schilderen dat ik nauwelijks kon sturen. Toen het schilderij m.i. voldoende gevorderd was heb ik de diverse vlakken in een hoek t.o.v. elkaar gemonteerd, zodat het schilderij niet langer één vlak is. Ik ben net zo ontevreden over het schilderij als over de behandeling van de slachtoffers door regering en N.A.M. en dat wil ik voorlopig ook zo laten.

Een eerdere versie met de werktitel ’N.A.M. i.s.n.’ ofwel ’nemen-NAM-genomen’ maar deze woordspeling is door zoveel mensen al gehanteerd dat ik ben uitgeweken naar het mij vertrouwde Frans.
Pris


genomen

€ 1975,-

aantal:


© 2018 theoart | Powered By XSL sites links